Recept:Sparris med saffransaioli
Sparris med saffransaioli
Kategorier:
Fler recept med:
Aioli och sparris är inte helt fel.
Ingredienser
För 5 personer
- 3 dl270 grammatolja
20 msk
60 tsk
- 2 dl sojamjölk
- 1 - 2 msk vinäger eller citronsaft
- 22 klyftorvitlöksklyftor
12 gram
- 1 paket0,5 gramsaffran
- ½55 gramröd paprika
0,5 paprikor
- salt
- svartpeppar
Koka sparrisen i lite salt i ca 5 min. Lägg upp på ett fat och droppa över lite olivolja och flingsalt. Mixa vitlöken i oljan, tillsätt sojamjölken och mixa slätt. Droppa ner vinäger under fortsatt mixning tills aiolin tjocknar. Smaka av med salt och peppar.
Dela en röd paprika på mitten och rosta den i ugnen tills skalet släpper. Mixa ner en halva skalad rostad paprika och ett paket saffran. Salta och peppra efter smak. OBS! Det är viktigt att vinägern droppas ner mycket långsamt under omrörning för att aiolin ska tjockna. Misslyckas du vid första försöket mixa i lite mera olja och smaka av igen!
Recept: Lea Honorine
Senast uppdaterad 2012-10-25 07:19